μοναδικες online αξιοθεατα κλειστε προσφορε πληροφοριες αξιοθεατα online αξιοθεατα σαντορινη εκδρομες πληροφοριες σαντορινης αξιοθεατα πληροφοριες προσφορε σαντορινης προσφορε online εκδρομες προσφορε μοναδικες πληροφοριες σαντορινη
 σαντορινης πληροφοριες αξιοθεατα εκδρομες
Αξιοθέατα   Μουσεία   Το Ηφαίστειο

 

 δειτε οινου μουσειο σαντορινη αξιοθεατα νησιου μουσειο οινου οινου πληροφοριες νησιου δειτε
 

Είναι το Μοναδικό, Υπόσκαφο Μουσείο Οίνου στην Ελλάδα και βρίσκεται 8 μέτρα κάτω από τη γη. Έχει σχήμα λαβύρινθου και μήκος 300 μ. Το Μουσείο παρουσιάζει την ιστορία του κρασιού και τη ζωή του Σαντορινιού αμπελουργού από το 1660.Για τη δημιουργία του μουσείου οίνου χρειάστηκαν 21 χρόνια σκληρής δουλειάς με υπομονή και επιμονή. Η χρηματοδότηση έγινε εξ' ολοκλήρου από την οικογένεια  Κουτσογιαννόπουλου.

 

Ο επισκέπτης περιηγείται στο χώρο βλέποντας αναπαραστάσεις της ιστορίας του κρασιού. Διατίθεται Αυτόματη Ακουστική Ξενάγηση σε δέκα τέσσερις γλώσσες . Επίσης διατίθενται σε βιβλίο, οχτώ ακόμα γλώσσες. Το μουσείο δημιουργήθηκε από την αγάπη και το μεράκι της οικογένειας  για την παράδοση και το κρασί, που συνεχίζει να παράγει  μέχρι σήμερα, ως 4η γενιά. Όλα τα εργαλεία , σκεύη και μηχανήματα είναι αυθεντικά και σπάνια κομμάτια, χάρη στην ιδιαίτερη αξία που τους έχει προσδώσει η πολύχρονη χρήση τους από τις προηγούμενες γενιές της οικογένειας Κουτσογιαννόπουλου. Τα στάδια της παραγωγής του κρασιού καθώς και όλα τα μηχανήματα εκτίθενται με χρονολογική σειρά. Το κλάδεμα , το όργωμα της γης , τον τρύγο , το πάτημα και το ζύγισμα των σταφυλιών. Τα σπάνια εκθέματα, μηχανημάτων και εργαλείων οινοποιήσεως θα μεταφέρουν τον επισκέπτη σε άλλη εποχή.

Στο τέλος ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει τέσσερα από τα καλύτερα κρασιά που παράγει σήμερα το οινοποιείο, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο γευσιγνωσίας. Ολοκληρώνοντας, ο επισκέπτης κρατά στη μνήμη του όλη τη γνώση από το ταξίδι του στο παρελθόν.

 
 νησιου πληροφοριες οινου δειτε

Santorini travel tours hotels
ξενοδοχεία, εκδρομές, Σαντορίνη,onlineξενοδοχεία, εκδρομές, Σαντορίνη,onlineξενοδοχεία, εκδρομές, Σαντορίνη,onlineξενοδοχεία, εκδρομές, Σαντορίνη,onlineξενοδοχεία, εκδρομές, Σαντορίνη,online