μοναδικες online αξιοθεατα κλειστε προσφορε πληροφοριες αξιοθεατα online αξιοθεατα σαντορινη εκδρομες πληροφοριες σαντορινης αξιοθεατα πληροφοριες προσφορε σαντορινης προσφορε online εκδρομες προσφορε μοναδικες πληροφοριες σαντορινη
 σαντορινης πληροφοριες αξιοθεατα εκδρομες
Αξιοθέατα   Μουσεία   Το Ηφαίστειο
 
Αρχαία Θήρα
Η Αρχαία Θήρα βρίσκεται στο Μέσα Βουνό, σε υψόμετρο 396μ. Ιδρύθηκε τον 9ο αιώνα π.Χ. από τους Δωριείς, με τον βασιλιά τους τον Θήρα, από τον οποίο πήρε και το όνομά της. Συνέχισε να κατοικείται αδιάλλειπτα μέχρι και τη βυζαντινή εποχή, οπότε και εγκαταλείφθηκε λόγω καταστροφών από σεισμούς. Οι ανασκαφές έχουν φέρει στο φως δρόμους και κτίρια, την αρχαία αγορά και ναούς. Η τοποθεσία είναι φυσικό οχυρό, καθώς οι απότομες πλαγιές την έκαναν δυσπρόσιτη στους εχθρούς από στεριά και θάλασσα, δίνοντας την παράλληλα απεριόριστη θέα προς τη θάλασσα και τους πιθανούς εισβολείς. Στα εντυπωσιακά ευρήματα περιλαμβάνονται ακόμα το Αρχαίο Θέατρο, το Νεκροταφείο, η Βασιλική Στοά, αλλά και πολλά ιδιωτικά και δημόσια κτίρια.
  ΤΗΛ : 22860-23217 
 
Ακρωτήρι
Το Ακρωτήρι θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα, διάσημο σε όλο τον κόσμο για τις περίφημες τοιχογραφίες που αποκάλυψαν οι ανασκαφές. Η μεγάλη έκταση του οικισμού (περίπου 20 εκτάρια), το εξελιγμένο σύστημα υδροδότησης, τα καλαίσθητα πολυόροφα κτίρια με τις θαυμάσιες τοιχογραφίες, τα κομψά έπιπλα και αντικείμενα που βρέθηκαν, όλα μαρτυρούν ότι επρόκειτο για μια ιδιαίτερα αναπτυγμένη και ευημερούσα πολιτεία. Επιπλέον, διάφορα ευρήματα αποδεικνύουν τις πολύπλευρες εμπορικές σχέσεις της πόλης με την ελληνική ενδοχώρα, την Κρήτη, την Κύπρο, τη Συρία και την Αίγυπτο. Ο αρχαιολογικός αυτός χώρος στην ουσία είναι τα ερείπια μιας πόλης που καταστράφηκε κατά την μινωική έκρηξη του ηφαιστείου και χάθηκε για πάντα κάτω από τόνους στάχτης. Σε αντίθεση όμως με την Πομπηία, φαίνεται ότι οι κάτοικοι του Ακρωτηρίου, θορυβημένοι από τους σεισμούς που προηγήθηκαν, εγκατέλειψαν την πόλη σώζοντας τις ζωές τους, πριν τη μεγάλη έκρηξη και καταστροφή. Εκτός από τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο, το Κάστρο και ο γραφικός Φάρος της περιοχής αξίζουν την επίσκεψή σας.
 ΤΗΛ :  22860-22217 
 
Θηρασιά
Η Θηρασία είναι μια μικρογραφία της Σαντορίνης, όπως ήταν πριν καιρό. Τα χωριά της καλύπτονται ακόμα από την αύρα του παρελθόντος, περιμένοντας να ανακαλυφθούν. Απέχει μόλις ένα μίλι από το Αμμούδι της Οίας και μπορείτε να φθάσετε εύκολα μέσα σε 20 λεπτά με τα παραδοσιακά καραβάκια που κάνουν τη διαδρομή. Μπορείτε επίσης να την επισκεφθείτε κάνοντας την ημερίσια εκδρομή με καράβι για το ηφαίστειο. Η αρχιτεκτονική στα σπίτια και τις εκκλησίες μοιάζει βέβαια πολύ με αυτή της Σαντορίνης, καθώς και η μορφολογία του εφάφους. Η επιφάνεια του νησιού δεν ξεπερνά τα 9,3 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Σύμφωνα με τη μυθολογία το νησία πήρε το όνομά του από τη νεότερη κόρη του βασιλιά Θήρα, τη Θηρασιά, στην οποία δώρισε το νησί για να χτίσει το παλάτη της. Πιστεύεται ότι το νησί σχηματίστηκε κατά τη μεγάλη μινωική έκρηξη. Ο ιστορικός Πλήνιος αναφέρει το 237π.Χ. ότι το νησί αποσπάστηκε από τη Σαντορίνη μετά από σεισμό.
 
 πληροφοριες σαντορινη σαντορινης online
 

 

            περισσότερα    
                    
    ΧΡΗΣΙΜΑ       ΕΙΚΟΝΕΣ   ΧΑΡΤΕΣ     
                 

 

 


Santorini travel tours hotels
ξενοδοχεία, εκδρομές, Σαντορίνη,onlineξενοδοχεία, εκδρομές, Σαντορίνη,onlineξενοδοχεία, εκδρομές, Σαντορίνη,onlineξενοδοχεία, εκδρομές, Σαντορίνη,onlineξενοδοχεία, εκδρομές, Σαντορίνη,online