οικονομικες διαμονη τιμες σαντορινης κρατησεις τιμες ιστορια διαμονη νησι στις σαντορινης οικονομικες σαντορινης οικονομικες τιμες πληροφοριες οικονομικες στις πληροφοριες σαντορινη ξενοδοχεια τιμες σαντορινη κρατησεις
 
Αρχαία εποχή    Μεσαίωνας     Σύγχρονη Ιστορία
 
Η Σαντορίνη στην αρχαιότητα ήταν γνωστή ως Στρογγύλη και στη συνέχεια ως Θήρα, από τον βασιλιά Θήρα. Για μια σχετικα σύντομη περίοδο το νησί ονομαζόταν Καλλίστη (= πολύ όμορφη). Παρά το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα η επίσημη ονομασία του νησιού είναι Θήρα, στους περισσότερους είναι βέβαια γνωστή ως Σαντορίνη, ονομασία που της έδωσαν οι Φράγκοι κατά το μεσαίωνα, από την καθολική εκκλησία της Αγίας Ειρήνης στην Περίσσα.
 
Κατά την αρχαιότητα, όπως αποκάλυψαν οι ανασκαφές του 1969, το νησί ήταν το πιο σημαντικό κέντρο του μινωικού πολιτισμού εκτός Κρήτης, της περιοχής που γεννήθηκε δηλαδή ο πολιτισμός αυτός. Τα ευρήματα στο Ακρωτήρι ήταν πράγματι εντυπωσιακά και προσφέρουν αδιάσειστες αποδείξεις για την ύπαρξη μια ευημερούσας κοινωνίας, με δύναμη και πλούτο. Πολλά από τα σπίτια που βρέθηκαν ήταν μέχρι και τριόροφα, με τις θαυμάσιες τοιχογραφίες τους να αποδεικνύουν την υψηλού επιπέδου πολιτιστική ανάπτυξη, αλλά και τον πλούτο της κοινωνίας αυτής. Όλα αυτά είχαν τραγική κατάληξη όταν η μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου περί τον 17ο αιώνα π.Χ. έθαψε τα πάντα κάπτω από τόνους ηφαιστειακής στάχτης. Φαίνεται πάντως ότι οι σεισμοί πριν τη μεγάλη έκρηξη προειδοποίησαν τους κατοίκους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να εγκαταλείψουν το νησί και να σώσουν τις ζωές τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι πολλοί που πιστεύουν ότι η ανεπτυγμένη και πλούσια αυτή πολιτεία δεν είναι άλλη από τη χαμένη Ατλαντίδα που αναφέρει ο Πλάτων.
 

 

   ιστορια οικονομικες στις δειτε  

 

 
Σαν άμεσο αποτέλεσμα αυτής τς πρωτοφανούς καταστροφής, η Σαντορίνη εγκαταλείφθηκε εντελίως και πιθανότατα έμεινε ακατοίκητη μέχρι και την άφιξη των Φοινίκων και μετά από αυτούς, των Δωριέων, περί το 900π.Χ., που ονόμασαν το νησί Θήρα, τιμώντας τον Θήρα, τον βασιλιά τους. Τότε χτίστηκε και πόλη που σήμερα είναι γνωστή ως Αρχαία Θήρα και έγινε η πρωτεύοσα του νησίου. Η Θήρα εξελίχθηκε σε μια σημαντική πόλη κράτος με αξιόλογη εμπορική δραστηριότητα και αποικίες, πάντα στο πλευρό της Δωρικής Σπάρτης και πάντα αντίπαλος της Αθήνας. Κατά την ελληνιστική περίοδο το νησί ήταν σημαντική ναυτική βάση της πτολεμαϊκής Αιγύπτου, ενώ η αρχαία εποχή για το νησί τελειώνει, όπως και για όλη την Ελλάδα, με την έλευση των Ρωμαίων και τη μετατροπή του σε μια ακόμα επαρχία της αχανούς Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. 

 

           περισσότερα    
                    
    ΜΟΥΣΕΙΑ    ΧΑΡΤΕΣ    ΕΙΚΟΝΕΣ     
                 

 

 

 

 

 


Santorini travel tours hotels
ξενοδοχεία, εκδρομές, Σαντορίνη,onlineξενοδοχεία, εκδρομές, Σαντορίνη,onlineξενοδοχεία, εκδρομές, Σαντορίνη,onlineξενοδοχεία, εκδρομές, Σαντορίνη,onlineξενοδοχεία, εκδρομές, Σαντορίνη,online