καιρο αλλα σαντορινη εκδρομες
 
  

Η Σαντορίνη είναι ένα από τα δύο μοναδικά μέρη στην Ευρώπη που έχουν κλίμα ερήμου. Το δεύτερο είναι το κοντινό νησί της Ανάφης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στο νησί υπάρχουν δυο εποχές : η βροχερή από το Νοέμβριο ως τον Μάρτιο και η ξηρή, από τον Απρίλιο ως τον Οκτώβριο.Τα δυο πιο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τοπικού κλίματος είναι, όπως και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου, οι άνεμοι και η υγρασία.

 

Καθώς η Σαντορίνη είναι ένα μικρό νησί, όπου η μεγαλύτερη απόσταση οποιουδήποτε σημείου από τη θάλασσα δεν ξεπερνά τα 3χλμ., η υγρασία που έρχεται από τη θάλασσα είναι σύνηθες φαινόμενο, αλλά και ευπρόσδεκτο ειδικά μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού. Η έλλειψη ορεινών όγκων κάνει το νησί ευάλωτο στους ισχυρούς ανέμους, ανάμεσα στους οποίους είναι βέβαια και τα πασίγνωστα μελτέμια. Τα μελτέμια είναι βόρειοι άνεμοι που φυσούν από το Μάϊο ως το Σεπτέμβριο. Αυτοί οι ξαφνικοί και καμιά φορά πολύ ισχυροί άνεμοι είναι πάντα καλοδεχούμενοι από τους ντόπιους καθώς προσφέρουν ανακούφιση από την έντονη ζέστη.

 

    
 
 
  Συμβουλές  
   καιρο σαντορινη εκδρομες πληροφοριεςΑποφεύγετε την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο και χρησιμοποιείτε πάντα γυαλιά ηλίου και αντηλιακό.
 
   καιρο σαντορινη εκδρομες πληροφοριεςΚαλό είναι να πάρετε στο ταξίδι σας μια ομπρέλα για να προστατευθείτε απ' τις ξαφνικές καλοκαιρινές μπόρες.  
   καιρο σαντορινη εκδρομες πληροφοριεςΈνα καλοκαιρινό πανωφόρι θα σας φανεί χρήσιμο για όταν φυσάει το βράδυ.
 
   καιρο σαντορινη εκδρομες πληροφοριεςΑν επισκέπτεστε τη Σαντορίνη τον χειμώνα και ταξιδεύετε το καράβι, πρίν βρεθείτε στο λιμάνι να ελέγχετε πάντα τον καιρό για την περίπτωση που τυχόν έχει εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου.
 
     
 

Santorini travel tours hotels
ξενοδοχεία, εκδρομές, Σαντορίνη,onlineξενοδοχεία, εκδρομές, Σαντορίνη,onlineξενοδοχεία, εκδρομές, Σαντορίνη,onlineξενοδοχεία, εκδρομές, Σαντορίνη,onlineξενοδοχεία, εκδρομές, Σαντορίνη,online