δειτε διαμονη προσφορες ξενοδοχεια διαμονη χωρια γνωριστε κρατησεις ενοικιασεις καντε εκδρομες σαντορινης κρατησεις προορισμοι χωρια πληροφοριες γνωριστε δειτε σαντορινη transfers προσφορες γνωριστε αυτοκινητων χωρια
 
Σαντορίνη  Ακρωτήρι  Φηρά  Φηροστεφάν  Ημεροβίγλιι
Καμάρι   Καρτεράδος   Μεγαλοχώρι   Μεσαριά   Μονόλιθος
Οία   Περίσσα   Περίβολος   Πύργος   Βλυχάδα
 
Σαντορίνη

Η Σαντορίνη, νησί των Κυκλάδων, είναι το πιο γραφικό νησί της Μεσογείου και συμπεριλαμβάνεται από πολλούς στα ωραιότερα μέρη στον κόσμο. Το νησί έχει μακρά και ενδιαφέρουσα ιστορία, ενώ συμπεριλαμβάνεται και στις πιθανές τοποθεσίες όπου μπορεί να ήταν η θρυλική Ατλαντίδα που αναφέρει ο Πλάτων. Το πρώτο του όνομα ήταν Στρογγύλη, πριν τη Μινωική έκρηξη, ενώ αργότερα αναφέρεται ως Καλλίστη. Το όνομα Θήρα το πήρε από τους Φοίνικες και τον βασιλιά τους τον Θήρα. Το όνομα αυτό είναι μέχρι και σήμερα η επίσημη ονομασία του νησιού, αν και βέβαια οι περισσότεροι αποκαλούν το νησί Σαντορίνη. Η ονομασία αυτή προέρχεται από τους Ενετούς και την καθολική εκκλησία της Αγίας Ειρήνης στο νησί.

 

 πληροφοριες ενοικιασεις αυτοκινητων διαμονη

 

Η κολοσσιαία έκρηξη του ηφαιστείου, το 1540π.Χ. περίπου προκάλεσε τσουνάμι με κύματα ύψους 200μ. που όταν έφθασαν στο νησί της Κρήτης είχαν ύψος 70μ., προκαλώντας την καταστροφή του Μινωικού πολιτισμού. Το ίδιο το νησί της Σαντορίνη θάφθηκε κάτω από τόνους στάχτης και λάβας ενώ το μέγεθος της έκρηξης ήταν τόσο μεγάλο που προκάλεσε την κατάρρευση του ηφαιστείου, σχηματίζοντας την Καλντέρα (ισπανική λέξη που σημαίνει δοχείο βρασμού). Αυτό που κάποτε ήταν ένα μεγάλο νησί, μετασχηματίστηκε σ’ ένα σύμπλεγμα μικρών νησιών, τη Θήρα, τη Θηρασιά και το Ασπρονήσι (που πήρε τ’ όνομά του από το λευκή ηφαιστειογενή στάχτη  στην επιφάνειά του).

Κι άλλες εκρήξεις συγκλόνισαν την περιοχή στο πέρασμα των αιώνων, σχηματίζοντας τα ηφαιστειογενή νησιά της Παλαιάς και Νέας Καμένης. Η τελευταία καταγεγραμμένη έκρηξη, με απελευθέρωση λάβας και τοξικών αερίων, συνέβη το 1950. Η Σαντορίνη βρίσκεται ούτως ή άλλως σε σεισμογενή περιοχή και έχει αντιμετωπίσει επιπλέον πολλούς σεισμούς με πιο πρόσφατο αυτόν του 1956 που στοίχισε τη ζωή σε 49 ανθρώπους και προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές, ειδικά στην Οία και τη Μέσα Γωνιά. Τα πολλά έντονα φυσικά φαινόμενα και οι ηφαιστειακές εκρήξεις κατά την προϊστορική περίοδο έδωσαν τροφή στην πεποίθηση ότι η χαμένη Ατλαντίδα δεν είναι άλλη από τη Σαντορίνη.

 
 χωρια online δειτε καντε αυτοκινητων προορισμοι διαμονη online σαντορινη γνωριστε αυτοκινητων πληροφοριες
 

Αν φθάσετε με πλοίο, θα σας συναρπάσει κατ’ ευθείαν η εντυπωσιακή θέα της Καλντέρας, της μεγαλύτερης στο είδος της στον κόσμος, με στρώματα από μαύρα, ροζ, κόκκινα και καφέ πετρώματα και ύψος 335μ. από την επιφάνεια της θάλασσας. Στην κορυφή της διακρίνονται τα συμπλέγματα κατοικιών  από τα Φηρά, την Οία και το Ημεροβίγλι. Το μεγαλύτερο μέρος του νησιού καλύπτεται ακόμα και σήμερα από στρώματα ηφαιστειογενούς στάχτης και λάβας, βάθους αρκετών μέτρων. Το γόνιμο αυτό έδαφος είναι ιδανικό για παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας, αλλά σε μικρή ποσότητα, λόγω και της έλλειψης νερού, αφού το νησί δεν έχει καθόλου ποτάμια και διαθέτει μόνον 4 φυσικές πηγές. Υπάρχουν αρκετά παραδοσιακά οινοποιεία, με σημαντικότερο το Οινοποιείο Volcan Wines, ενώ το κρασί είναι το σημαντικότερο εξαγώγιμο προϊόν του νησιού. Διάσημες είναι και οι μικρές παραδοσιακές ντομάτες της Σαντορίνης, με τους ψευτοκεφτέδες – κάποτε φαγητό των φτωχών που δεν διέθεταν χρήματα για αγορά κρέατος – να είναι σήμερα ένας απ’ τους πιο εκλεκτούς μεζέδες.

 

            περισσότερα    
                    
    ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ       ΕΙΚΟΝΕΣ   ΧΑΡΤΕΣ     
                 

 

 

 

 

 


Santorini travel tours hotels
ξενοδοχεία, εκδρομές, Σαντορίνη,onlineξενοδοχεία, εκδρομές, Σαντορίνη,onlineξενοδοχεία, εκδρομές, Σαντορίνη,onlineξενοδοχεία, εκδρομές, Σαντορίνη,onlineξενοδοχεία, εκδρομές, Σαντορίνη,online