ταξιδι πρακτικες ξενοδοχεια σαντορινη
 

ΚΑΙΡΟΣ

Ο καιρός στη Σαντορίνη το καλοκαίρι, όπως και σ' όλη την Ελλάδα έχει πολύ ήλιο, οπότε καλό είναι να έχετε μαζί σας γυαλιά ηλίου αλλα και αντηλιακό, αλλά και ένα λεαφρύ πανωφόρι, καθώς τα πασίγνωστα μελτέμια του Αιγαίου φέρνουν πολλές φορές ψύχρα τα βράδια. Οι καλοκαιρινές μπόρες πάντα κάνουν την εμφάνισή τους, ενώ τα νερά της θάλασσας είναι αρκετά ζεστά, ειδικά από τα μέσα του Ιουλίου και μετά. Περισσότερα >

 

ΝΤΥΣΙΜΟ

Συγκεκριμένος ενδυματολογικός κώδικας υπάρχει μόνο σε ορισμένα υψηλού επιπέδου εστιατόρια, μπαρ και club. Κατά την επίσκεψη σας σε εκκλησίες και μοναστήρια, θα πρέπει να φοράτε παντελόνια οι άντρες και σχετικά μακριές φούστες οι γυναίκες, καθώς και όχι αμάνικες μπλούζες. Ένα καλοκαιρινό πανωφόρι σίγουρα θα σας φανεί χρήσιμο Ο γυμνισμός σε γενικές γραμμές απαγορεύεται, υπάρχουν όμως παραλίες όπου μπορείτε να κάνετε γυμνισμό. Στην ενότητα "Παραλίες" μπορείτε να δείτε περισσότερα. 

 

ΝΟΜΙΣΜΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Το εθνικό νόμισμα είναι φυσικά το ευρώ και είναι βέβαια και το μόνο νόμισμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τις συναλλαγές σας. Στα περισσότερα ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ και καταστήματα γίνονται δεκτές όλες οι γνωστές πιστωτικές κάρτες, αλλά καλό είναι πάντα να ρωτάτε πριν θελήσετε να κάνετε χρήση πιστωτικής κάρτας. Σε ορισμένες συναλλαγές, όπως πχ. η ενοικίαση αυτοκινήτου, η πιστωτική κάρτα είναι πολλές φορές απαραίτητη. Τα ταξί και οι δημόσιες συγκοινωνίες πληρώνονται μετρητοίς.

 

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Τα περισσότερα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι κάθε Δευτέρα είναι κλειστοί, ενώ οι ώρες λειτουργίας δεν είναι ίδιες για όλα, οπότε καλό είναι να ελέγχετε πριν κάνετε την επίσκεψή σας. Τα μοναστήρια κλείνουν πάντα για τους επισκέπτες μετά τη δύση του ηλίου, ενώ στα περισσότερα από τα μουσεία και τους επισκέψιμους χώρους δεν επιτρέπεται η φωτογράφηση και η λήψη με κάμερα.

 

ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑΤΑ

Όπως ισχύει παντού στην Ελλάδα, για κάθε προϊόν ή υπηρεσία που αγοράζετε, πρέπει πάντα να λαμβάνετε την αντίστοιχη απόδειξη για την πληρωμή του. Σύμφωνα μάλιστα με την τρέχουσα νομοθεσία, δεν έχετε υποχρέωση να πληρώσετε αν δε λάβετε την απόδειξή σας. Κατά κανόνα, όλα τα εισιτήρια των συγκοινωνίων ενέχουν κα θέση απόδειξης για τα χρήματα που πληρώσατε για να τα αποκτήσετε. Σε καμιά από τις πληρωμές που κάνετε δεν περιλαμβάνεται φιλοδώρημα. Το να αφήσετε φιλοδώρημα είναι πάντα βέβαια ευπρόσδεκτο, αλλά είναι προαιρετικό και εναπόκειται στη δική σας διάθεση.

 

 

                                                                ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
   
         
          
   
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ   ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ
  Κέντρο υγείας 22860-23123   Αεροδρόμιο
22860-28300   Δήμος Θήρας
22860-28097
  Τελωνείο
22860-22230          Λιμάνι
22860-22239           Αστυνομία 22860-22649
  Περιφέρεια 22860-22231   Κτελ 22860-25404   Λιμεναρχείο 22860-22239
  Ταχυδρομείο 22860-22238   Ταξί 22860-22555   Τουρ. Αστυνομία 22860-22239
         Τελεφερίκ 22860-22977      

 δειτε ταξιδι εκδρομες ξενοδοχειαΌταν καλείτε από το εξωτερικό, το πρόθεμα ++30 είναι απαραίτητο. Σε περίπτωση ανάγκης καλείτε 100 για την αστυνομία, 199 για την Πυροσβστική και 166 για την παροχή ιατρικής βοήθειας.  
                 
 δειτε ταξιδι εκδρομες ξενοδοχειαΟι τράπεζες λειτουργούν τις καθημερινές μέχρι τις 14:00. Μηχανήματα αυτόματης ανάληψης υπάρχουν διαθέσιμα σε όλα τα κεντρικά σημεία ττου νησιού. Υπάρχουν επίσης αρκετά ανταλλακτήρια συναλλάγματος.
                 
 δειτε ταξιδι εκδρομες ξενοδοχειαΤα εισιτήρια για αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία διατίθεται κατά κανόνα επί τόπου στη είσοδο των εγκαταστάσεων και πληρώνονται μετρητοίς. Εισητίρια ΚΤΕΛ μπορείτε να αγοράσετε στους κεντρικούς σταθμούς ή μέσα στο λεωφορείο, πληρώνοντας πάντα μετρητοίς. Τις περισσότερες φορές, τόσο στα μουσεία όσο και στις συγκοινωνίες, ισχύουν ευνοϊκότερες τιμές για παιδιά.
 
 δειτε ταξιδι εκδρομες ξενοδοχειαΑν σχεδιάζετε να επισκεφθείτε τη Σαντορίνη κατά τη χειμερινή περίοδο, πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας να συμβουλεύεστε πάντα τον καιρό, για το ενδεχόμενο απαγορευτικού, αν ταξιδεύετε με καράβι.
 
   
         
         
 
 δειτε σαντορινη τιμες στις

 

 


Santorini travel tours hotels
ξενοδοχεία, εκδρομές, Σαντορίνη,onlineξενοδοχεία, εκδρομές, Σαντορίνη,onlineξενοδοχεία, εκδρομές, Σαντορίνη,onlineξενοδοχεία, εκδρομές, Σαντορίνη,onlineξενοδοχεία, εκδρομές, Σαντορίνη,online